I sommeren 1934 kom Nimbus motorcykel model 'C'. Den fik tilnavnet ”Humlebien”, fordi motoren lød som en summende humlebi. Motorcyklen havde stadig kardantræk, en helt nydesignet rækkemotor på 750 cm³ på 18 HK (senere 22 HK) og et stel lavet af sammennittet fladjern, formet så det går rundt om tanken. Teleskop forgaflen var en ny opfindelse, der senere blev standard på motorcykler.

Nimbussen bygger på ideer om enkelthed, holdbarhed og driftssikkerhed.

En Nimbus blev i 1934 fra fabrikken solgt for kr. 1.850 kr. kontant inklusiv pumpe og værktøj.

I starten blev Nimbus motorcyklen fremstillet i en sort standard model, senere kom den i flere modeller og forskellige farver. De fleste Nimbus blev fra fabrikken solgt med sidevogn.

Nimbus motorcyklen blev et almindeligt syn i gadebilledet i 1930’erne og den mest solgte motorcykel i Danmark. Den var praktisk og billigere end en bil samt mere solid og driftssikker end andre motorcykler på den tid.

Nimbus er blevet brugt af den danske hær, brandvæsenet, postvæsenet, politiet, FDM og Falcks Vejpatrulje, håndværkere, forretninger, budcentraler mv. og til almindelig privat kørsel til arbejde og i fritiden. Politiet udfasede Nimbus motorcyklen sidst i 1950’erne og militæret i 1975. Postvæsenet kørte på Nimbus frem til 1976.

Det grundlæggende design på Humlebien er ikke blevet ændret.

Produktionen af Nimbus blev indstillet i 1959. På det tidspunkt kostede en lille bil næsten det samme som en Nimbus med sidevogn.

Der blev fra 1934-1959 producerede 12.715 Nimbus motorcykler af model C.

I dag er der ca. 3.900 Nimbus motorcykler registreret i Danmark. Herudover kører der nogle få hundrede udenfor Danmark bl.a. i Sverige, Norge, Tyskland og USA.

Nimbus har i dag status som historisk køretøj, og de fleste reservedele til motorcyklen bliver stadig fremstillet.

 

Læs om Nimbus model A og B - "kakkelovnsrøret"